Waarom CHANGE als thema voor de 3e TEDxVeghel editie?

02.10.2019

 

Verandering: anno 2019 zijn er veel veranderingen en lijken ze erg snel te gaan. Soms hebben we de redenering dat “vroeger” alles beter zou zijn. Maar is dat zo? Of leek het leven “vroeger” alleen simplistischer?

Elke willekeurige dag kunnen we onszelf disciplineren om belangrijke veranderingen in ons leven aan te brengen. Elke door ons gekozen dag kunnen we het boek openslaan dat onze geest zal blootstellen aan nieuwe kennis. Elke dag kunnen we een nieuwe activiteit starten. Elke willekeurige dag kunnen we beginnen met levensverandering. We kunnen het onmiddellijk doen, of volgende week, of volgende maand, of volgend jaar.

OF 

We kunnen ook niets doen. We kunnen doen alsof, in plaats van te handelen. En als het idee om onszelf te moeten veranderen ons onbehaaglijk laat voelen, kan het zijn dat we blijven zoals we zijn. Zoals de Belgen zo mooi kunnen zeggen: we dronken een glas, pisten een plas, en alles bleef zoals het was. We kunnen kiezen voor rust boven arbeid, vermaak boven onderwijs, waanideeën over waarheid en twijfel over vertrouwen. De keuzes zijn aan ons om te maken. Terwijl we het effect vervloeken, blijven we de oorzaak voeden.

MAAR

Hebben we ook niet de verantwoordelijkheid om na te denken wanneer het tijd wordt om te veranderen? Degenen die op zoek zijn naar “het leven”, hebben niet meer antwoorden of meer tijd nodig om na te denken om tot conclusies te komen. Vaak is de waarheid genoeg. Maar wat is de ultieme waarheid? Sommige gebieden kunnen grijs blijven. Daarom is kennis delen, van gedachten wisselen en kruisbestuiven zo belangrijk. Er zijn natuurlijk altijd basisprincipes in het leven, de primaire behoeften, maar daarna moeten we echt goed nadenken en beslissen over de keuzes die geluk en vreugde in ons dagelijks leven zullen brengen.

Als het je niet bevalt hoe de dingen zijn, verander ze dan! Je hebt de mogelijkheid om elk onderdeel van je leven volledig te transformeren. Dat begint allemaal met je eigen kracht van keuze. 

CHANGE: het thema van de derde TEDxVeghel editie

 

TEDxVeghel

INFO@TEDXVEGHEL.NL

Copyright ©2019 All rights reserved