Template

03.07.2019

 

De nummer 5 en 6 sprekers komen beiden uit de VS, Mountain View Silicon Valley versus Brooklyn New York

De laatste spreker die TEDxVeghel vorige week aankondigde, had een wereldprimeur, namelijk de vliegende auto. Dat deze ongelooflijke innovatie “gewoon” uit Raamsdonksveer-Noord Brabant komt is een ongelooflijk feit. De noemer van aangekondigde sprekers staat op 4 en gaat nu naar 6. Rob van Eck Edco Shenzhen, Jonas Rietberg Efteling, Paul Verhoef ESA Parijs en Robert Dingemanse PAL-v waren de eerste vier. Nu is het hoog tijd om twee Nederlanders die furore maken in een ander deel van de wereld aan te kondigen. Belinda van Valkenburg en Michiel Bakker zijn spreker 5 en 6 van TEDxVeghel/Meierijstad. De een komt maar liefst vanuit Mountain View ingevlogen, de ander vanuit Brooklyn New York. De west kust van de VS ontmoet de oostkust in …… natuurlijk Veghel Meierijstad.

Michiel Bakker – Google

Michiel Bakker startte voor Google in 2011 en sinds 2017 is hij Director Global Workplace Programs in Mountain View. Hij is wereldwijd verantwoordelijk voor maar liefst 178.000 maaltijden per dag, verdeeld over 224 kantines. Google verstrekt aan haar +/- 78.000 Google medewerkers van wie er 25.000 in de Bay area werken, wereldwijd, elke dag, gratis en gezonde maaltijden. Er bestaat een uitgebreide voedingsfilosofie binnen Google. Haar medewerkers eten zoveel mogelijk gezamenlijk, net zoals “thuis”. Tijdens de lunch praat je over je dag en door kruisbestuiving hoopt Google dat er in zulke gesprekken weer goede ideeën ontspruiten. Dit lijkt natuurlijk veel op de filosofie van TEDxVeghel Meierijstad. Het delen van kennis betekent zonder meer vermenigvuldigen ervan en het verhogen van nieuwe mogelijkheden. Gezondheid staat tegelijkertijd hoog in het vaandel bij Michiel, zonder dingen op te willen leggen en het vingertje op te steken. Daarom worden er goede technieken toegepast om medewerkers te “verleiden” hun brein en lichaam goed te voeden. Er wordt veel variatie geboden en met lokale leveranciers gewerkt. Gezonde drankjes staan op ooghoogte. Voor de frisdrankjes moeten de medewerkers dan wat meer moeite doen. Die keuze wordt niet gestimuleerd en zijn dan ook helemaal achter in het vak of achter mat glas te vinden.

 

Belinda van Valkenburg – Pixar

In 1994 maakte Belinda van haar passie haar werk. Ze begon haar animatie carrière bij Tippett Studio in Berkeley, waar ze werkte aan prachtige films zoals Starship Troopers. Na 5 jaar maakte ze via een tussenstop in Berlijn, een strategische keuze en stapte over naar Pixar Animation Studio in Emeryville, California, de studio van onder meer Steve Jobs die ze dagelijks in de gangen zag lopen. Hier maakt ze het ongelooflijke succes verhaal van Finding Nemo mee, die in 2003 de Academy Award voor beste animatiefilm kreeg. Deze film heeft 30 prijzen mogen ontvangen en een opbrengst van maar liefst $ 865 miljoen. Daarna volgden successen zoals the Incredibles, Monsters, Toy Story 3, Ratatouille en Cars. Bijna al deze films wonnen het hoogste dat er in deze categorie maar te winnen viel, the Academy award, oftewel de Oscar in animatiefilms. Hoeveel mensen in Nederland zouden zoveel ”Oscars” in hun kast hebben staan als Belinda? Deze creatieve duizendpoot timmert aan de weg. Ze heeft inmiddels haar huis in Emeryville verhuurd, is verhuisd naar het creatieve mekka in Brooklyn en is druk bezig met haar volgende creatieve uitdaging. Belinda en Michiel hebben twee dingen gemeen: 1. Beide wonen al sinds jaar en dag in de VS en hebben in diverse steden in de VS gewoond. Belinda verhuisde vorig jaar van de Westcoast naar de East Coast, Brooklyn, New York. 2. Beide komen uit Noord Brabant. Michiel Bakker uit Bergeijk en Belinda van Valkenburg uit Oss. “Behalve het feit dat ze beide van Noord-Brabant naar de VS zijn verhuisd, hebben ze nog een ding gemeen en dat is zeker de ongebreidelde passie voor hun beroep. Hierin staan zij voor uitdagingen die ze beide enthousiast omarmen”, aldus Ellen Minkels, initiatiefneemster TEDxVeghelMeierijstad. De meeste talks zitten al in een finale vorm en wij weten dus wat er gaat komen. Beide hebben een erg hoog TEDtalk gehalte” voegt ze er nog knipogend aan toe.

Thema

Het thema van de derde editie TEDxVeghelMeierijstad, dat op de Noordkade op 4 oktober gehouden wordt, heeft als thema CHANGE. Sprekers moeten van Nederlandse afkomst zijn, Nederlands spreken en ergens in de wereld CHANGE veroorzaken of er onderdeel van zijn. “Dit zijn de criteria. Er wordt niet gekeken of de spreker uit Groningen komt of uit Limburg. Het is echt puur toeval dat een groot deel van onze sprekers uit onze eigen provincie komt”, constateert Ellen Minkels, initiatiefneemster TEDxVeghel. Wil je meer weten over deze sprekers, bezoek dan www.tedxveghel.com

TEDxVeghel

INFO@TEDXVEGHEL.NL

Copyright ©2019 All rights reserved