TEDxVeghel kondigt de allerlaatste spreker aan

16.09.2019

 

Lest best wordt weleens gezegd.

“Dat klopt maar overlopen van blijdschap kunnen we dit keer niet. We zijn terughoudend maar toch ook verheugd dat we hem een platform kunnen bieden om zijn boodschap zo breed mogelijk neer te leggen. Onze laatste spreker is Wim Faber” zegt Ellen Minkels, initiatiefneemster van de 3de editie TEDxVeghel op 4 oktober 2019.

Deze spreker heeft geen introductie nodig. De naam Wim Faber is bekend en niet omdat hij erom heeft gevraagd. Integendeel. Deze bekendheid is het gevolg van een nachtmerrie die op 29 september 2017 begon. Op deze bewuste vrijdagavond raakte zijn dochter Anne vermist! 

Deze vermissing hield heel Nederland in zijn greep en iedereen hield de adem in. Verschillende scenario’s waren mogelijk en heel Nederland leefde mee met het gezin, de familie en de vrienden en duimden om Anne’s veilige terugkeer. Het allervreselijkste scenario werd echter  waarheid. De dochter, zus, vriendin, collega zou nooit meer thuiskomen. Het verschrikkelijke lot van Anne kwam stapsgewijs aan het licht toen de dader werd geïdentificeerd. Snel daarna werd hij in de boeien geslagen en gearresteerd. Michael P, zoals hij door de media wordt genoemd, werd na hoger beroep tot 28 jaar cel en tbs veroordeeld. Inmiddels zijn we na veel ontluisterende onthullingen en een boek, bijna twee jaar verder.

 

“Het feit dat Wim wil en kan spreken, dwingt bij ons als organisatie, ongelooflijk veel respect af. Wim zal, net zoals de andere 17 sprekers, zijn TED-talk in het Nederlands geven EN om toch zo’n breed mogelijk publiek te bereiken, ook een tweede talk in het Engels” licht Ellen vervolgens toe. “Wim is heel erg vroeg in het proces van het organiseren van deze 3e editie gevraagd. Het antwoord was nee, waarvoor we veel begrip hadden. Die reactie hebben we Wim gegeven, met de voetnoot dat we altijd een plaats vrij zouden houden voor hem, mocht hij nog van mening veranderen. En dat is gebeurd. We gaan niet in op de inhoud van zijn TED-talk. Er wordt aan zijn talk gewerkt en daar houden we het even bij” vervolgt Ellen.

De organisatie gaat alle puntjes op de i zetten en begint langzaam de dagen af te tellen tot het moment dat op 4 oktober om 08.00 uur de deuren open gaan. Om daarna precies om 09.00 uur, in de Koekbouw en in de Blauwe Kei te starten. TEDxVeghel wordt tegelijkertijd op deze twee locaties geopend. Het startsein in de Koekbouw, de Nederlandse zaal, wordt ingezet door Herman Molenaar, CFO Vanderlande/Toyota. Wie de opening van TEDxVeghel in theater de Blauwe Kei gaat doen wordt separaat nog bekend gemaakt. De overige 17 sprekers zijn “werelds” en zijn de CHANGE of zijn onderdeel van CHANGE, ergens in de wereld.

Negen sprekers vliegen over continenten en oceanen, de andere negen sprekers komen van minder ver. Alle 18 sprekers hebben tijd noch moeite gespaard om op 4 oktober de TED-talk van hun leven te gaan geven.

 

Het programma in de Blauwe Kei is het spiegelbeeld van de Koekbouw.

TEDxVeghel

INFO@TEDXVEGHEL.NL

Copyright ©2019 All rights reserved