QUOTES EN VIDEO’S

Wat vinden de oud sprekers van TEDxVeghel?

Barbara Brouwer – 2016

In 2016 heb ik mogen spreken op het eerste TEDxVeghel event. Het was voor mij een grote uitdaging en een hele mooie ervaring. Met mijn Talk ‘The Circle of Talent’ heb ik mijn visie over de cruciale rol van kunstonderwijs bij de creatieve talentontwikkeling van onze kinderen en jongeren kunnen delen met een grote groep mensen. De Talk heeft geleid tot succes: mijn ambitie om een coöperatie te bouwen met onderwijs, bedrijfsleven, gemeente en kunstonderwijzers heeft inmiddels een vliegende start gehad. Met de CHV Academy, Circle of Talent krijgen op dit moment in 104 klassen bijna 3.000 kinderen, verspreid over 32 basisscholen in heel Meierijstad weer structureel kunstles van een kunstprofessional! We bouwen nu met onze partners verder aan de Circle of Talent, van breedtekunst naar topkunst! #circleoftalent

Mies de Koning – 2017

TEDxVeghel was mijn professionele hoogtepunt van 2017. Het nadenken over de boodschap, slijpen en schuren aan mijn verhaal, was als proces betekenisvol. Je leert te spelen met de spanningen tussen zelf-perceptie and publieks-persceptie, met als gevolg overtuigingskracht en zelfvertrouwen. TEDx Veghel als podium is credietwaardig en eervol. Tegelijkertijd was het gewoon KEI leuk om te doen (ik wil nog een keer!).

Mies de Koning – 2017

TEDxVeghel was mijn professionele hoogtepunt van 2017. Het nadenken over de boodschap, slijpen en schuren aan mijn verhaal, was als proces betekenisvol. Je leert te spelen met de spanningen tussen zelf-perceptie and publieks-persceptie, met als gevolg overtuigingskracht en zelfvertrouwen. TEDx Veghel als podium is credietwaardig en eervol. Tegelijkertijd was het gewoon KEI leuk om te doen (ik wil nog een keer!).

Peggy Vissers – 2017

Het geven van een TEDtalk was een erg bijzondere ervaring. Ondanks het feit dat ik erg nerveus was, waren de reacties ongelooflijk positief. Veel kwamen van mijn BZ collega’s maar op de Facebook pagina van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kwamen binnen een week maar liefst 13000 reacties binnen. Dan doe je toch iets gord denk ik maar zo, daar ben ik wel ongelooflijk trots op. Daarnaast had ik een bijzondere ervaring met een Nederlandse oude militair die op een VN vredesmissie is geweest. Door mijn talk kwamen we in gesprek en dat gesprek heeft me ongelooflijk geraakt. Overal, een super fijne ervaring, met een professionele begeleiding. Ik was ook erg blij dat mijn ouders, familie en vrienden er live bij konden zijn.

Thijs Swinkels – 2016

Het mogen spreken op de eerste editie van TEDxVeghel was voor mij een ervaring die niemand me meer afneemt. De jongste spreker die aanwezig was, nog nooit eerder voor een dusdanig groot publiek gestaan en toch naar huis gaan met een award! TEDxVeghel heeft me laten geleerd dat het delen van mijn verhaal waardevol en leerzaam is voor anderen. Het is een springplank geweest om vaker het podium te betreden en mensen te inspireren.

Thijs Swinkels – 2016

Het mogen spreken op de eerste editie van TEDxVeghel was voor mij een ervaring die niemand me meer afneemt. De jongste spreker die aanwezig was, nog nooit eerder voor een dusdanig groot publiek gestaan en toch naar huis gaan met een award! TEDxVeghel heeft me laten geleerd dat het delen van mijn verhaal waardevol en leerzaam is voor anderen. Het is een springplank geweest om vaker het podium te betreden en mensen te inspireren.

Eric Slaats – 2016

Het onderwerp van mijn talk was iets waar ik al lang mee bezig ben. Excellence en open leren. Wat het me wel gebracht heeft is het verhaal een keer in 12 minuten samen te vatten voor een breed publiek. Als zodanig is het een waardevol onderdeel geworden van het portfolio van zowel de hogeschool als mijn eigen portfolio. De talk wordt tegenwoordig bij het extra materiaal toegevoegd als ik ergens een lezing geef. Daarnaast wordt ik tegenwoordig o.a. gevonden doordat deze talk online staat. Kortom goede ervaring met een interessante spin-off.

Herman Molenaar – 2016

Je weet niet waar je aan begint maar mijn advies is om het toch maar te doen, ik heb er geen seconde spijt van gehad: 100 punten!

Herman Molenaar – 2016

Je weet niet waar je aan begint maar mijn advies is om het toch maar te doen, ik heb er geen seconde spijt van gehad: 100 punten!

Joan Hanegraaf – 2016

Verduurzaming, een betere wereld dankzij TEDxVeghel. Twee jaar geleden heb ik met mijn TEDTalk mijn visie op verduurzaming van verpakkingen mogen delen met een groot publiek. Sindsdien heb ik meerdere malen voor volle zalen mijn boodschap mogen herhalen. Met dank aan TEDxVeghel kan ik een bijdrage leveren aan een duurzamere samenleving.

Wim van de Donk – 2016

TEDxVeghel, dat is inspiratie opdoen. Nieuwe wegen verkennen en creativiteit los maken. Het is bovenal de eigen kracht vinden en van daar uit handelen. Eigenlijk jezelf opnieuw uitvinden. TEDxVeghel geeft daartoe het duwtje. Brabant heeft dat proces van innovatie en vernieuwing in de context van een samenleving waar de mensen centraal staan in de genen. TEDx is in dat opzicht heel Brabants want Brabant dat is synoniem voor vernieuwing.

Wim van de Donk – 2016

TEDxVeghel, dat is inspiratie opdoen. Nieuwe wegen verkennen en creativiteit los maken. Het is bovenal de eigen kracht vinden en van daar uit handelen. Eigenlijk jezelf opnieuw uitvinden. TEDxVeghel geeft daartoe het duwtje. Brabant heeft dat proces van innovatie en vernieuwing in de context van een samenleving waar de mensen centraal staan in de genen. TEDx is in dat opzicht heel Brabants want Brabant dat is synoniem voor vernieuwing.

Danny Wagemans – 2017

Het maken en geven van een TEDx talk is een schitterende manier om je ideeën aan iedereen te vertellen, ik weet zeker dat ik de talk aan veel mensen onwijs trots ga laten zien!

Mark Raben – 2017

Het is leuk en eervol om gevraagd te worden voor een TEDTalk. Het is echter veel leuker om achteraf terug te kijken op een geweldige ervaring met boeiende mensen met persoonlijke verhalen. En tot slot zorgt de organisatie ervoor dat je als spreker goed voor de dag komt. Dank.

Mark Raben – 2017

Het is leuk en eervol om gevraagd te worden voor een TEDTalk. Het is echter veel leuker om achteraf terug te kijken op een geweldige ervaring met boeiende mensen met persoonlijke verhalen. En tot slot zorgt de organisatie ervoor dat je als spreker goed voor de dag komt. Dank.

Gert Kramer – 2017

TEDxVeghel – waar wonderen gebeuren in het hier en nu. Geweldig om voor zo een enorm volle zaal in zo een geweldige ambiance je verhaal te kunnen vertellen en hiermee de bezoekers te verwonderen en te inspireren en tijdens de pauzes directe reacties te krijgen. Ik ben weer een enorme ervaring rijker. Wordt vervolgd.

Edgar van Leest – 2017

Spreken op TEDx Veghel heeft een enorme impuls betekent voor mijn speechvaardigheid, mede vanwege de grote hoeveelheid reacties die ik achteraf heb mogen ontvangen. Tijdens de dag zelf heb ik genoten van de vibe en de grote diversiteit aan sprekers. Ik beschouw het als een voorrecht daar onderdeel van te zijn geweest.

Edgar van Leest – 2017

Spreken op TEDx Veghel heeft een enorme impuls betekent voor mijn speechvaardigheid, mede vanwege de grote hoeveelheid reacties die ik achteraf heb mogen ontvangen. Tijdens de dag zelf heb ik genoten van de vibe en de grote diversiteit aan sprekers. Ik beschouw het als een voorrecht daar onderdeel van te zijn geweest.

Jos Hakkennes – 2017

TEDxVeghel gaf mij de bevestiging dat ik de juiste richting heb gekozen. De intense aandacht uit de zaal en de erkenning achteraf gaven de uitvoering van mijn plan een flinke boost.

Lars Mulder – 2017

Dat ik een talk op TEDxVeghel heb mogen geven is een unieke ervaring en een grote eer voor mij. Van de fijne betrokken begeleiding, de geweldige organisatie en de waardering en interesse vanuit het publiek voor mijn verhaal, heb ik veel geleerd en heeft me een enorme kick en vertrouwen gegeven dat ik best goed bezig ben.

Lars Mulder – 2017

Dat ik een talk op TEDxVeghel heb mogen geven is een unieke ervaring en een grote eer voor mij. Van de fijne betrokken begeleiding, de geweldige organisatie en de waardering en interesse vanuit het publiek voor mijn verhaal, heb ik veel geleerd en heeft me een enorme kick en vertrouwen gegeven dat ik best goed bezig ben.

Robin Heesakkers – 2017

‘Let me tell you the tale of a never ending adventure. It’s called life and living.’ 

Het is een korte quote, maar voor mij gaat dit om TEDx. Ik heb mijn verhaal verteld over het avontuur, over een droom. Ik wilde doorgeven aan mensen dat dat bij het leven hoort, dat je dromen altijd waar kan maken, en dat er altijd kansen zijn, dat er altijd een avontuur op je te wachten staat.

Rob Verhagen – 2017

Het vertalen van complexe problemen naar oplossingen is niet eenvoudig – zoals H. L. Mencken (1880-1956) zei: “For Every complex problem there is a solution that is clear, simple and wrong”. Omdenken, persoonlijk maken, analogieën gebruiken en een sterke verhaallijn maken het verschil. TEDx geeft je die kans om anderen binnen 18 minuten te inspireren. En inspiratie kwam er zeker – bij het publiek, heel veel reacties online én ik heb er zelfs een nieuwe baan aan overgehouden als Sustainability Director bij Oerlemans Packaging.

TEDxVeghel? Het is een dag vol verhalen met een hoge plakfactor!

Rob Verhagen – 2017

Het vertalen van complexe problemen naar oplossingen is niet eenvoudig – zoals H. L. Mencken (1880-1956) zei: “For Every complex problem there is a solution that is clear, simple and wrong”. Omdenken, persoonlijk maken, analogieën gebruiken en een sterke verhaallijn maken het verschil. TEDx geeft je die kans om anderen binnen 18 minuten te inspireren. En inspiratie kwam er zeker – bij het publiek, heel veel reacties online én ik heb er zelfs een nieuwe baan aan overgehouden als Sustainability Director bij Oerlemans Packaging.

TEDxVeghel? Het is een dag vol verhalen met een hoge plakfactor!

TEDxVeghel

INFO@TEDXVEGHEL.NL

Copyright ©2019 All rights reserved