ROBERT DINGEMANSE

De vliegende auto

Nederlands

English

Het was een unieke ervaring om te spreken op Tedx Veghel. Een prachtig platform om kennis te delen over wat het vliegende auto tijdperk wel of niet gaat betekenen voor ons.  

Robert Dingemanse

Leider, Innovatief, Kan niet bestaat niet, Grenzen verleggend, Doorzetter, Strateeg, Planner, Breed inzetbaar, Analyticus, Out of the box

 

Nadat Robert afstudeerde aan de Universiteit van Delft en zijn MBA haalde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam begon hij zijn carrière bij Philips. Na het lanceren van inbuilt satelliet televisie, 100Hz televisie en breed beeld televisie heeft hij zich vanuit de directie Industrial Electronics bezig gehouden met het opzetten en omvormen van verschillende businesses. Steeds was de aanleiding hiervoor de verandering van technologie. Een voorbeeld daarvan is de creatie van FEI als wereld speler in de elektronmicroscopie en ion beam milling. Ook de turnaround van de camera divisie van Philips en het van daaruit introduceren van electronic filming. Hiervoor heeft de divisie later een Emmy award ontvangen. Wat toen “value migration” heette wordt nu disruptive technologies genoemd. In 2003 is Robert samen met een aantal collega’s Redesign Partners gestart om hetzelfde buiten Philips te doen. Zo kwam hij in contact met het team dat een vliegend auto concept ontwikkeld had. Als CEO is hij in 2008 het bedrijf PAL-V N.V. gestart dat nu de eerste een vliegende auto ter wereld op de markt zet.

TEDxVeghel

INFO@TEDXVEGHEL.NL

Copyright ©2019 All rights reserved