NELLEKE VAN DER PUIL

Plastic, hoeksteen van de samenleving

Nederlands

English

TEDx was voor mij een prachtige ervaring op zowel persoonlijk als professioneel vlak. Het event was rijk aan ideeën, creativiteit, humor, ontroering en enthousiasme. Het was een inspirerende en indrukwekkende dag die ik nooit zal vergeten.

Nelleke van der Puil

Energiek, Onafhankelijk, Marathons, Lachen, Nieuwsgierig, Moeder, Vrijheid boven structuur, Vier seizoenen buiten, Ooit ga ik eens rustig op de bank zitten, maar nu nog even niet, Hakken en sneakers

Nelleke bracht de eerste 18 jaar van haar leven door in Rotterdam. Ze groeide op in een omgeving waar verandering aan de orde van de dag was: in centrum van de ooit zwaar gehavende stad was nog een grote zandvlakte die langzaam transformeerde in een bebouwde omgeving die ambitie uitstraalde. Ze leerde er de betekenis van de tekst ‘niet lullen maar poetsen’. Nelleke ging studeren aan de technische universiteit van Delft, overdag altijd te vinden in de collegezalen en het laboratorium, en in de avonden in het gezelschap van haar verenigings-vrienden en -vriendinnen. Ze kreeg na haar promotieonderzoek de mogelijkheid om te gaan werken in de VS, bij een bedrijf op 15 mijl afstand van The Big Apple. Daar leerde zij hoe chemische processen worden ontworpen en hoe ze worden getest in het laboratorium en op pilot schaal. Ze zag ook de kracht van diversiteit in de grote stad New York. Met de komst van de internet en high tech hype in het begin van deze eeuw kreeg zij de mogelijkheid om te gaan werken in een high tech start-up Avantium Technologies in Amsterdam. In de ruim 13 jaar bij dat bedrijf leerde ze nog meer over de chemische industrie en over hoe mensen het best samenwerken aan technische uitdagingen. In die jaren kreeg zij twee prachtige zoons die net zoals zij nieuwsgierig zijn naar de wereld en mensen. In 2014 kreeg zij de kans om te gaan werken in een droombaan bij The LEGO Group, waar zij samen met haar team werkt aan de materialen voor de steentjes van vandaag en de materialen voor de steentjes van de toekomst.

TEDxVeghel

INFO@TEDXVEGHEL.NL

Copyright ©2019 All rights reserved