MARTIJN KARRENBELD

Klein is het nieuwe groot!

Nederlands

English

“Wat een ervaring, wat een energie, wat een vibe. Uit je comfortzone stappen en gewoon doen! De intense voorbereidingen en de talk zelf zorgden ervoor dat ik nu zo’n ervaring rijker ben. Maar het bracht meer, want wat heb ik genoten van de andere sprekers, de verbintenis die we direct kregen ondanks dat we elkaar helemaal niet kenden. Wat heeft het mijn gedachtengoed groter gemaakt!. Hier stopt het niet, we gaan door met de missie en verspreid graag het woord verder, naar een duurzamere wereld: Small is the new Great!”   

Martijn Karrenbeld

Willen Winnen, Kreidler reviseren, Reizen werk en prive, Samenwerken, Dorp liever dan een stad, Bergen willen verzetten en bewandelen, onze jongere generatie Coachen en, Realist, Papa en goed willen opvoeden, Zelfbewust, elke dag willen leren!

Martijn Karrenbeld (1972), geboren en getogen in Epe een dorp in de Veluwe, een dorp die tijdens de zomer 2 x zo groot werd door de touristen en verder bekend werd door een taletvolle voetballer en ook door een landelijk bekend schandaal. Hij zweerde om nooit meer in een dorp te willen gaan wonen…. Na de basis en middelbare school vertrok hij naar de stad waar hij een HBO en later een Masterstudie volgde. Hij werd tijdens zijn studie milieukunde in 1994 getriggerd door een excursie naar Tsjechie waar de Bruinkool centrales de bomen “ontnaalden” door de zure regen en waar door injectie van zwavelzuur in de bodem, metalen werden gewonnen. Dit had zo’n impact dat hij daar iets in zijn leven mee wilde doen. Hij startte zijn carriere bij Arcadis (destijds Heidemij) en begon en wilde graag meewerken aan het opruimen van “oude zooi” uit de bodem, zodoende hij in de bodemsanering belandde. De reden dat hij na 23 jaar nog steeds bij het zelfde bedrijf werkt zit met name door het DNA van het bedrijf waarbij “Improving quality of life” de tagline is. Dit kan je zien als haar klanten te helpen bij de verduurzaming van processen en locaties. Na rondgezworven te hebben binnen het bedrijf zowel in Amerika, gewoond in Milwaukee, als in Europa, en na verschillende functies te hebben gehad, is hij nu wereldwijd verantwoordelijk voor een aantal grote private sectors binnen het bedrijf.

In 2004 belandde hij, na 16 jaar in een stad te hebben gewoond, toch weer terug in een pitoresk dorpje in de Betuwe en werd zwaar verliefd op het dorp en zijn huidige partner. In het drukke reisschema wat hij nu heeft wil hij wel graag de balans vinden tussen privé en het werk, want zijn kinderen zijn nog jong en het opgroeien daarvan wil hij graag wel bewust meemaken. Als hij terug komt van zijn reizen, beland hij terug in zijn dorp en voelt dan net of hij op vakantie is en heeft daar dan zijn Zen momenten.

Hij zet zich in voor de lokale gemeenschap en is voorzitter van een stichting die hij samen met een dorpsgenoot heeft opgezet in 2009 . De stichting die de leefbaarheid van een klein dorp wil vergroten om het dorp aantrekkelijk te houden en te maken. Duurzaamheid komt hierin als rode draad terug. Daarin zal hij dan ook zijn verhaal over vertellen. Martijn is ervan overtuigd dat je vele dingen kan bereiken bij een kleinschalige aanpak.

TEDxVeghel

INFO@TEDXVEGHEL.NL

Copyright ©2019 All rights reserved