BELINDA VAN VALKENBURG

Change door creativiteit

Nederlands

English

TEDX Veghel Meierstad/Wereldstad. Het Powerteam van Ellen “Speechrebel” Minkels, Begeleidt de internationale sprekers van start tot finish. Van concept tot stage presence. Ellen “ speechrebel” Minkels’ powerteam supports the international TEDx speakers from start to finish,from concept to stage presence. An amazing well coordinated and orchestrated event. Luister,leer en lach bij TEDx Veghel Meierstad/Wereldstad listen learn and laugh at TEDx Veghel.

Belinda van Valkenburg

Art junkie, creative adventurer, seeker of truth, speaks her mind, curious traveler, needs more legroom, dutch girl at heart, punk over pop, never a dull moment, prefers dogs over most humans

 

In een Drive-in bioscoop, In the middle of no where, tijdens een road trip door het Zuid-Weste van de Verenigde Staten zag ik Juressic Park voor de eerste keer. Op dat moment was ik een bike messenger in San Fransisco om de verftubes, kwasten en canvassen van mijn schilderijen te kunnen betalen.

Schilderen als carrière was altijd een droom van mij geweest. En toen, met de geboorte van computer graphics voor film, zou deze carrière werkelijkheid kunnen worden. Drie jaar later na interessante omwegen, werkte ik als digitaal kunstenaar aan Starship Troopers bij de studio van Phill Tippett , de creator achter de geanimeerde dinosaurussen van Juressic Park. Deze baan leidde jaren later naar een positie als Art Director voor Pixar, waar ik mee werkte aan Oscar winnende producties zoals Finding Nemo, Ratatouille en Toy Story 3.

Na 14 jaar in California bij Pixar gewerkt te hebben ,was ik toe aan een verandering in mijn leven, wilde ik weer tijd besteden aan mijn eigen kunst die ik jaren daarvoor had opgegeven om mijn loopbaan als Art Director te verwezenlijken. Na het lopen van de Camino de Santiago in 2017 ben ik naar New York verhuisd en ben nu bezig met het creëren van een kunst installatie “Active Shooter”, een korte animatie film “After the Flood” en tekeningen en schilderijen in verschillende media.

Mijn nieuwsgierigheid, het altijd zoekend zijn naar “what’s next” bepaald mijn pad. Creativity, Courage en Change zijn mijn motto.

TEDxVeghel

INFO@TEDXVEGHEL.NL

Copyright ©2019 All rights reserved