6 Vrouwen spreken op de 3e editie van TEDxVeghel Meijerijstad

25.09.2019

 

Op 4 oktober 2019 vindt op de Noordkade in de Blauwe Kei EN in de Koekbouw, de 3e editie van TEDxVeghel plaats. Het thema is CHANGE. Sprekers komen vanuit Nederland en worden uit de gehele wereld ingevlogen. Het totaal aantal sprekers is 18, waaronder maar liefst 6 vrouwen dit keer.

 “Het vinden van uitstekende sprekers is op zich al een behoorlijke kluif, maar het vinden van uitstekende vrouwelijke sprekers is een kluif in het kwadraat. Vrouwen zijn veel kritischer naar zichzelf. Daarom ben ik heel blij met deze groep van 6 vrouwelijke sprekers. Twee sprekers komen uit Nederland, Amsterdam en Tilburg. De andere vier sprekers vliegen we in vanuit Bogota, Johannesburg, Billund en New York. Mooi toch”, zegt Ellen Minkels, TEDxVeghel met een glimlach op haar gezicht.

Van LEGO, PIXAR en Bring the Elephant Home naar de Design Academy/Fontys Hogescholen – de spreeksters coveren een prachtige breed palet aan onderwerpen en zullen de linker- en rechterhelft van de hersenen op een toepasselijke manier aanspreken.

De begeleiding, ook al is het merendeel op afstand, verloopt ondanks de afstanden, erg soepel. Er worden veel zogenaamde ZOOM calls opgezet en  email en telefoon zijn veel gebruikte hulpmiddelen.

 “De TED-talks zijn klaar, de content is gestreamlined en het oefenen, oefenen, oefenen is begonnen”, vertelt Ellen Minkels. “Samen met mijn collega Pepijn, helpen we mee om elke TED-talk qua content te draften en trainen we al onze sprekers op hun presentatie skills. Niemand ontkomt aan onze helpende hand. Alles moet kloppen, de inhoud van de presentatie, de presentatie en zeker ook de houding en de stem. Tot nu toe loopt alles gesmeerd. Het vraagt veel tijd maar “practice makes perfect”, voegt ze hieraan toe.

TEDxVeghel

INFO@TEDXVEGHEL.NL

Copyright ©2019 All rights reserved