TEDxVeghel Meierijstad tweede editie met thema kennis barst los. Website live met aankondiging keynote spreker.

Dinsdag, 28 maart, 2017

Wat gaat een jaar snel! Times flies when you are having fun.

10 juni vorig jaar werd de eerste TEDxVeghel afgesloten met prachtige resultaten en de feedback was erg lovend. “Tja, daar waren we natuurlijk erg blij mee en dit is dan ook de hoofdreden om weer een nieuw TEDx evenement te organiseren, aldus Ellen Minkels, initiatiefneemster TEDxVeghel. “Maar de lat wordt wat hoger gelegd”.

 

Even een opfrisser voor degene die niet weten wat TED of TEDx is.

TED is een Amerikaans bedrijf dat mensen die goede ideeën hebben, een platform biedt door hun conferentie genaamd TED. Ze hebben een eigen tv kanaal dat wereldwijd bereik heeft en sturen deze ideeën breed de wereld in. Dit concept kun je licenseren, dan komt er zodra je toestemming hebt gekregen, een x achter TED te staan met daarbij de naam van je stad of wijk.

Die licentie is ook dit jaar weer verleend onder de naam TEDxVeghel (Meierijstad).

 

Om mensen nog eens het gevoel van vorig jaar mee te geven, is er door Joep van Ganzewinkel, lid van het TEDxVeghel bestuur, een filmpje gemaakt waar hij teruggaat in de tijd en in een minuut hoogtepunten van die dag aantipt. Met dat gevoel in je achterhoofd gaat een nieuwe website, uit de koker van Jennifer van Luttikhuizen, dan ook live.

“Aangezien kennis vaak nog uit boeken komt, heb ik mijn inspiratie daar ook uit gehaald. Papier, een scheurrandje. Daarnaast huist kennis in je hersenen en positioneren we foto’s van sprekers voor de helft. Gebruiken ze in hun speech de linkerkant of de rechterkant van hun hersenen? Indirect kun je zien dat het gaat om een wetenschappelijke, technische of humane, creatieve TALK. Zelfs hier is over nagedacht,” voegt ze nog toe.

 

De verschillen met de eerste editie zijn ambitieus:

1. 500+ live invite only genodigden versus 100

2. 20 live sprekers versus 16

3. 1 spreker uit Veghel, 16 uit Nederland, 1 uit Duitsland, 2 uit New York versus 12 sprekers uit Veghel, 2 uit Eindhoven en Boxtel. Maar, ook dit jaar zijn alle sprekers wel Nederlands en de taal waarin gepresenteerd wordt blijft Nederlands

4. Koninklijk Bibliotheek als partner met als doel deze dag naar zoveel mogelijk bibliotheken te streamen waardoor er sprake is van een meer landelijk gebeuren.

Wat mogen de mensen verwachten, wat is het thema, wat is de bedoeling van deze dag? Op 9 juni, waarbij het thema kennis is, krijgen mensen een breed programma voorgeschoteld met inspirerende ideeën in de hoop dat ze oh jee, oh, hmmm, of zelfs ohh mijn God, momenten zullen meemaken. Mensen worden aan het denken gezet in de hoop dat dit iets kan betekenen voor ze persoonlijk, en of omgeving. Als hieruit een reactive voortvloeit, een eventuele kruisbestuiving, dan is de opzet geslaagd. De sprekersstal is gevarieerd.

Kennis ondergaat een vogelvlucht en deze vogelvlucht gaat iedere genodigde op 9 juni meemaken. Ze zullen worden meegenomen naar nieuwe dimensies, kunstmatige intelligentie, nieuwe trends die erg disruptive zullen zijn naar humane bibliotheken, waar taboes doorbroken zullen worden.

Follow our Journey