TEDxVeghelMeierijstad kondigt spreker 12 en 13, Rob Verhagen van MARS en Jos Hakkennes van Duurzame Kost, aan.

Vrijdag, 12 mei, 2017

Op 9 juni wordt de tweede editie van TEDxVeghel Meierijstad in de Koekbouw op de Noordkade gehouden. Het evenement dat het thema KENNIS heeft, heeft de afgelopen weken reeds 11 sprekers aangekondigd waaronder keynotespreker Jeroen Tas, Chief Innovative & Strategy Officer van Royal Philips. Voordat hij zal gaan spreken over Connected Care wordt hij geïntroduceerd door Herman Molenaar, CFO van Vanderlande. 

De eerste editie in 2016 had een locale uitstraling waarbij 14 van de 16 sprekers uit Veghel kwamen. Deze tweede editie wordt de lat een stuk hoger gelegd en zijn de doelstellingen ambitieuzer. De organisatie gaat meer landelijk; 4 sprekers komen buiten Nederland, 14 uit Nederland en deze keer slechts twee uit Veghel.

“Maar die twee zijn dan ook wel weer pareltjes waar we erg trots op zijn," glimlacht Ellen Minkels, initatiefneemster TEDxVeghel. “De allereerste spreker uit Veghel is Rob Verhagen, Global Director for Health & Wellbeing van MARS. Rob had zonder dat de organisatie dit wist op zijn bucketlijst staan, dat hij graag op een TED of TEDx evenement wilde spreken. Toen het verzoek bij hem binnenkwam was de beslissing zo genomen,” voegt ze hier aan toe.

Spreker nummer 12: feitenvreter  Rob Verhagen

Bourgondiër, verbinden, levensmiddelentechnoloog, loyaal, coach, flexibel, lateraal denker, multidisciplinair, familieman, strateeg, optimist, groot verantwoordelijkheidsgevoel, helikopterview, innovatie-expert.

Rob is een geweldige storyverteller en zijn verhaal hoe hij uiteindelijk  bij MARS terecht is gekomen en er de baan van zijn leven vond, is buitengewoon uniek. In Wageningen lifte hij naar huis en toen hij uiteindelijk uit de auto stapte, verliet hij de auto met een baan bij MARS op zak. Dat hij uiteindelijk dat ritje heeft gemaakt zal hij dan ook uiteindelijk nooit betreurd hebben. Zijn TALK heeft te maken met een welvaartsprobleem: obesitas. Dit zorgt voor complexe problemen. Mensen zoeken naar oplossingen. Dieetboeken, aanbevelingen en richtlijnen zijn er genoeg – maar waarom werken deze oplossingen niet? Misschien is ons huidige denken in goed of slecht niet de juiste oplossing. Rob geeft in 18 minuten ‘Food for Thought’ een mogelijke nieuwe aanpak.

Spreker nummer 13: goedlachse Jos Hakkennes. 

Woest enthousiast, doener, vader, partner, circulair denker, duurzaam, Schiedam, ja zegger, HAS, combineerder, pedagoog, vasthoudend, hakkelaar, zoetekauw, slechte timer. Dit zijn de woorden waarmee hij zichzelf typeert.

Jos is CEO van Duurzame Kost uit Eindhoven en de tweede spreker in de categorie voeding. Jos heeft na jaren in de agrarische sector te hebben gewerkt,  een heel wonderbaarlijke, 180 graden carrière switch gemaakt naar de zorg, totdat hij ook daar voor zichzelf mentaal rondjes ging draaien.

Uiteindelijk kwam er op die mentale rotonde een onverwachte afslag en wist hij beide eerdere beroepskeuzes met elkaar te verbinden en kwam hij met een uniek idee. Agrarisch en zorg! Zijn die twee met elkaar te combineren en indien ja, hoe? 

Genodigden op 9 juni

500 genodigden zullen die dag het evenement live kunnen bijwonen.

Tegelijkertijd zal het evenement naar diverse bibliotheken in Nederland gestreamd gaan worden waaronder o.a. Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Spijkenisse, Tilburg, Boxmeer.

“We gaan snel FULL HOUSE” aankondigen”, verklaart Ellen met een brede lach op haar gezicht. De stoomtrein is verandert in een magneettrein en gelukkig zijn op dit moment de coupe’s bijna volledig geboekt," voegt ze eraan toe.