TEDxVeghel Meierijstad maakt eerste twee topsprekers bekend.

Dinsdag, 28 maart, 2017

Jeroen Tas, Chief Creative and Innovative Officer - Philips en Victor Gevers, ethisch hacker, zijn de eerste twee spreker uit de sprekersstal van 20.

Met gepaste trots worden de eerste twee namen bekend geven. Wat de heren gemeen hebben is het woord zorg. Tas met een focus op technologie binnen de gezondheidszorg, Victor op zorg voor een veilig internet.

Jeroen Tas, tot vorige maand hoogste man van de divisie Connected & Health Informatics, Philips Corp, schuift een stap hoger binnen de top. Hij is een digitale aanjager en bruggenbouwer en het is dan ook geen verrassing dat hij verantwoordelijk wordt voor innovatie en strategie binnen Philips. Nederland is aan het vergrijzen, mensen worden gelukkig ouder, leven langer. Dat heeft echter pittige gevolgen voor de Nederlandse gezondheidszorg. Deze wordt steeds duurder. Jeroen geeft in zijn TALK aan hoe technologie kan helpen hoogwaardige en persoonlijke zorg te geven. “Mensen vinden die technologie soms koud maar technologie kan helpen zorg warm te laten zijn op de juiste momenten”, aldus Tas.

Jeroen: vader, Amsterdam, globetrotter, kite surfing, inspirator, digitale bruggenbouwer, innovatie, strategie, IT, vernieuwer, visionair, ondernemer, betrokken, gezondheidszorg

Victor Gevers, de tweede aangekondige spreker is in het dagelijks leven werkzaam als innovations manager bij de overheid. Victor maakt zich zorgen over de huidige infrastructuur status van het internet. Dagelijks wordt het bedrijfsleven opgeschrikt en ook particulieren zijn steeds vaker het doel. Hackers slaan hun slag, dringen bij bedrijven, banken, accounts binnen en miljoenen, persoonlijke, vaak vertrouwelijke gegevens vallen daarbij in handen van doortrapte criminelen.

Van 2017 wordt verwacht dat cybercrime proportioneel veel gaat groeien en cybernetverzekeringen geen overbodige luxe meer zullen zijn. Victor is een ethische hacker, een bezorgde veiligheids/IT specialist die juist wil voorkomen dat bedrijven/accounts gehackt worden. In zijn vrije tijd spoort hij kwetsbaarheden op, meldt deze bij het desbetreffende bedrijf en geeft advies hoe het lek opgelost kan worden. GRATIS. Victor neemt de luisteraars mee in de donkere wereld van cybercrime en komt met een vrij sinistere titel: “En toen ging het licht uit”. Gelukkig heeft hij hoop en veel goede ideeën.

Victor Gevers, vader, partner, bezorgd, ethisch hacker, wereldverbeteraar, internet, cybercrime, vrijetijdloos, 5200 kwetsbaarheden gemeld