Drink je je eigen urine als je heel erg dorst hebt?

Zondag, 7 mei, 2017

De eerste editie van TEDxVeghel op 10 juni 2016 was een succes. "De lat voor de tweede editie op vrijdag 9 juni op de Noordkade in Veghel ligt hoger en als team hebben we er vertrouwen in dat we onze ambitieuze doelstellingen waar gaan maken", aldus Ellen Minkels, initiatiefneemster van TEDxVeghel. Danny Wagemans (22) uit Erp is de jongste spreker.

Hoe jong Danny ook is, hij heeft al veel van deze wereldbol gezien. Na cum laude te zijn afgestudeerd van het Zwijsen College in Veghel koos hij voor twee studies die hij allebei, Natuurkunde/Astronomie en Scheikunde, op de Radboud Universiteit in Nijmegen in drie jaar afrondde. De universiteit gaf hem de mogelijkheid om deel te nemen aan de Honours Academy, maar tegelijkertijd kwam ook de drang om zijn culturele grenzen te verbreden en hij verhuisde in 2015 in de zomer naar Hong Kong.De Erpenaar volgde in München een combi-studie over de toekomst van nanotechnologie op de Ludwig Maximilians University Munich en Technical University Munich. Van München verhuisde hij weer naar Hamburg waar hij de Global Impact Competition won waardoor Danny de kans kreeg om zes maanden naar Silicon Valley te verhuizen. Ondertussen heeft zijn eerste masters afgesloten, een tweede gestart en komt hij net terug uit Jordanië om binnenkort weer naar Singapore te vertrekken. "Hij versliep zich voor de eerste TEDxVeghel afspraak, maar ondanks dat hij later verscheen, was hij compleet voorbereid", vertelt Ellen.

De titel van zijn speech doet wenkbrauwen fronzen: 'Drink je je eigen urine als je heel erg dorst hebt?'. Het belooft een interessante talk te worden. Ellen: "Ik ben mega trots dat Danny erbij zit. Hij is een rolmodel."